Råd for eldre og funksjonshemma

Råd for eldre og funksjonshemma har 5 faste medlemmer som velges av kommunestyret etter innspill fra blant annet pensjonistforeningene i bygdene og funksjonshemmedes interesseorganisasjon. Ett av medlemene er representant fra kommunestyret.

Utvalgets ansvarsområde er å ivareta rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonevne og eldres levekår.

I henhold til Lov om kommunale og fylkeskommunale eldreråd har eldrerådet uttalerett i alle saker som gjelder de eldres levekår. Rådet er også høringsinstans i blant annet plan- og byggesaker og ellers i saker som angår funksjonshemmede i hverdagen, dette i henhold til Lov om råd for menneske med nedsatt funksjonsevne.

Råd for eldre og funksjonshemma sin uttale skal følge saken når den legges fram for vedtak i politisk utvalg.

Råd for eldre og funksjonshemma 2015-2019

Navn Tekst Telefon
Mellvin Steinsvoll leder i utvalget 908 66 683
Anders Gunstein Myrset nestleder i utvalget 906 11 227