Sjekk om du er registrert med riktig telefonnummer for innbyggervarsling

Nesset klogo for varsling 24 - Klikk for stort bilde ommune har tatt i bruk et varslingssystem for at innbyggere kan varsles med SMS til mobiltelefon, talemelding til fasttelefon og e-post ved viktige hendelser. Tjenesten heter "Varsling 24". Systemet vil bli brukt i situasjoner i forbindelse med vannstenging, vegstenging, evakuering og andre forhold som krever rask informasjon.

Varslingssystemet er integrert med et kartsystem som gjør at kommunen raskt kan varsle alle som bor i et geografisk område.

Du må aktivt gjøre en registrering av ditt telefonnummer på adressen din er dersom du:

• Nylig har flyttet eller av andre grunner ikke er oppført med telefonnummeret ditt på adressen
  • Har mobiltelefon registrert på arbeidsgiver
  • Har hemmelig telefonnummer
  • Merk: Bedrifter/organisasjoner må registrere kontaktpersoner med mobilnummer for å kunne motta varsling på virksomhetens adresse

Kan vi nå deg?

Det finnes to ulike registre man kan velge å registrere seg i for at vi skal nå privatpersoner (Her kan du også kontrollere om du allerede er registrert).
1.  www.norge.no/oppdater-kontaktinformasjon I dette felles nasjonale kontaktregisteret anbefaler vi å legge inn både mobiltelefon og e-postadresse da mange henvendelser fra det offentlige vil foregå her i fremtiden.
2.  www.varslemeg.no som er et tilleggsregister kun koblet opp mot Varsling24.

Bedrifter

Bedrifter må registrere nøkkelpersoner ved å gå inn på linken www.varslemeg.no da telefonnummer til bedrifter ikke kan hentes fra andre kanaler.

Ofte spurte spørsmål

Hvordan virker varslingen?

Meldingen sendes som sms til mobiltelefoner og en automatisert talemelding til fasttelefon. Talemelding leses inn som "tekst til tale". På slutten av meldingen blir du bedt om å taste: 1 - for å bekrefte at du har oppfattet meldingen 0 - dersom du ønsker å høre meldingen en gang til.

Er mitt mobilnummer registrert?

Så lenge du er registrert i «kontaktregister for offentlig forvalting» på riktig adresse er alt i orden.
Din oppføring kan du sjekke ved å logge deg inn her:http://www.norge.no/oppdater-kontaktinformasjon

Du kan kontrollere dine tilleggs oppføringer på www.varslemeg.no
• Velg "privat" (evt. "bedrift").
• Skriv inn ditt mobilnummer og klikk "send".
• Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn. Da kan du se hvilken adresse ditt mobilnummer er registrert på tilleggsregisteret.
• Ved behov kan du her registrere ditt telefonnummer på flere adresser.

Jeg har hemmelig nummer. Blir jeg varslet?

Varsling 24 varsler ikke hemmelige nummer. Hvis du allikevel ønsker å få varsel fra din kommune, gjør en tilleggsoppføring på varslemeg.no,  kryss av for "hemmelig nummer".

Hvordan får jeg varsel for andre adresser enn min bostedsadresse?

På varslemeg.no kan du legge inn tilleggsadresser som du ønsker varsel for. Dette kan gjelde barn i studentbolig, dine foreldres bolig eller en fritidseiendom. Slik gjør du:
• Under "Tilleggsoppføring" klikker du "Legg til ditt telefonnummer".
• Skriv inn ditt mobilnummer og klikk "send".
• Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn.
• Her kan du legge til andre adresser du vil varsles for. Navn = den som bor på adressen du registrerer.

Jeg bor i borettslag/sameie. Blir alle på min adresse varslet?

Alle enheter i et borettslag eller sameie blir varslet hvis de er registrert i «kontaktregister for offentlig forvaltning».

Hvordan finner jeg ut om mine foreldres adresse er i en kommune som bruker Varsling 24?

Ta kontakt med den respektive kommune for å høre om de bruker Varsling 24.

Hvordan kan jeg se hvilke adresser jeg får varsel for?

På varslemeg.no  kan du sjekke alle varslingsadresser som er oppført på ditt mobilnummer. Slik gjør du:
• Under "Tilleggsoppføring" klikker du "Legg til ditt telefonnummer".
• Skriv inn ditt mobilnummer og klikk "send".
• Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn. Her ser du listen over adresser registrert på ditt mobilnummer.
• Her kan du også slette adresser eller legge til flere.

Publisert av Hege Jørstad. Sist endret 01.07.2016 15:28