Markering av Samefolkets dag ved barnetrinnet i Eidsvåg

Tirsdag 6. februar 2018 markerte 1., 2. og 3. trinn ved Eidsvåg barne- og ungdomsskole samefolkets dag. Dette ble gjort i form av en utedag fylt med ulike aktiviteter og opplevelser for elevene.

Samefolketsdag (Nesset Kommune) - Klikk for stort bilde

Bålpanna ble fyrt opp, og elevene fikk servert spekemat med godt tilbehør. De fikk også kaste lasso på gevir, samt prøve seg på å lage norske runer med trebiter. Lærerne på trinnet hadde i tillegg satt opp en lavvo for anledningen, og to av de voksne valgte å tilbringe natt til 6. februar her, for på den måten å kunne gi elevene en litt annerledes velkomst om morgenen. Noen av elevene satte også opp egne lavvoer på egenhånd, mens andre lagde snøskulpturer.

I forkant hadde samefolket vært fokus i undervisningen. Siste sang- og dansestund før markeringen, øvde alle på småtrinnet inn joiken til «Samid Ædnan». Elevene hadde også laget hvert sitt sameflagg som de tok med seg på selve dagen. Ved oppstart gikk elevene i tog opp til lavvoen mens de joiket.

En del av elevene har skrevet om opplevelsene sine i etterkant av markeringen, og noen av tilbakemeldingene vi har fått er:

«Vi fikk verdens beste mat og vi fikk verdens beste dag».

«Jeg koste meg. Jeg var glad og jeg skal huske det».

«Vi kastet lasso. Det var ganske gøy».

Dette ble med andre ord en spennende og lærerik dag for elevene.

En lavvo var satt opp for anledningen. (Nesset Kommune) - Klikk for stort bilde Samefolketsdag (Nesset Kommune) - Klikk for stort bilde Samefolketsdag (Nesset Kommune) - Klikk for stort bilde Samefolketsdag (Nesset Kommune) - Klikk for stort bilde
Publisert av Silje Brubæk. Sist endret 07.02.2018 14:31