Klatreveggen i Nessethallen er tatt i bruk

Den nye klatreveggen i Nessethallen er ferdig. Klatreveggen er montert i østre ende av hallen. Veggen er 10,4 meter høy og er 15 meter lang, pluss en kort hjørnevegg. Klatreveggen har 15 sikringslinjer. Den har både en vertikal sektor og et overheng på 3,25 meter. Det er Tjelmeland Friksjon som har levert og bygd veggen for Nesset kommune.

Klatring og ansvar

Klatring er en risikosport. Alle som skal klatre i veggen skal ha Brattkort eller Topptaukort, eller være sammen med en person som har dette. De må også gjøre seg kjent med Regler for bruk av klatreveggen i Nessethallen (PDF, 114 kB)

Derfor er det viktig med regler om ansvar og sikkerhet. Med henvisning til Norsk klatreforbunds krav til kompetanse, er ansvaret for klatrevakt, sikkerhet og HMS satt bort til Klatregruppa i Eresfjord idrettslag i form av ein signert avtale.
 

Når er det?

Klatregruppa er i Nessethallen hver tirsdag (for barn) og torsdag (for voksne og ungdom fra 13 år)  mellom kl 19.00 og 21.00.

Klatregruppa i Eresfjord IL skal kontaktest for aktivitet i klatreveggen. Tlf 97162499

Brattkort-kompetanse

Alle som er interesserte i å bruke klatreveggen bør starte med å lese seg opp på Brattkort. Det kan du gjøre ved å gå inn på internett på http://www.brattkompetanse.no/  Der finn du også eksempel på Brattkort-prøven.

Klatrekurs

Etter hvert håper vi at det blir arrangert klatrekurs lokalt i Nessethallen.
Tips til utålmodige kan være å melde seg på klatrekurs hos
Moldeveggen.

Her kan du melde deg på http://www.moldeveggen.no/kurs/

 

 

Publisert av Turid Øverås. Sist endret 30.10.2017 09:05
Fant du det du lette etter?